Workshops mede mogelijk zijn gemaakt door gelden vanuit Jouw Zaak Jouw Toekomst van MKB-Noord en de provincie Groningen

Workshops Ondernemerschap

Gemeente Het Hogeland

Beste ondernemer!

Corona ligt inmiddels al bijna achter ons en we durven weer naar de toekomst te kijken. Het is nu meer dan ooit belangrijk om te kijken naar het functioneren van het eigen bedrijf: hoe bereik ik mijn klanten? Hoe ga ik met ze om? Wat is mijn digitale strategie? En zeker ook: hoe verhoog ik mijn omzet?

Ondernemersplatform Het Hogeland nodigt u van harte uit voor één of meerdere workshops “professioneel ondernemerschap”: praktische, inspirerende workshops op het gebied van klantgerichtheid, digitale strategie en marketing/identiteit. Kleinschalig en lokaal georganiseerd. Gericht op het MKB en met een no-nonsense aanpak. 

Vanuit de gemeentelijke detailhandelsvisie zijn middelen beschikbaar gesteld om workshops te organiseren die ingaan op drie thema’s. De workshops worden verzorgd door Klik Company, Findlab, Tom Kikkert/Yvo Smit. Elke workshop kent meerdere sessies en gaat in op wat ú morgen kunt doen om meer uit uw bedrijf te halen.

Alle sessies worden in de avond op drie locaties aangeboden (Bedum, Winsum en Uithuizen). Voor u interessant, leerzaam én kosteloos!

 

Welke workshops zijn er?

Klantgerichtheid in de praktijk

KLIK Company – Anouk van de Venis

Inzicht krijgen in hoe klantgericht je zaak nu écht is? Onze mystery shoppers meten de klantgerichtheid en brengen een bezoek aan alle zaken die zich aanmelden voor de sessies van Klik Company. Daarop volgt een inspirerende presentatie met alle ins en outs over klantgerichtheid. Je gaat brainstormen met andere ondernemers over o.a. meer klanten bereiken, het dorp op de kaart zetten en klanten verrassen. Tijdens de sessies ontvang je een persoonlijk mysteryshop verslag en een online klantgerichtheid scan. We geven tips, tricks en inspiratie hoe je offline en online van je klanten en medewerkers (nog meer) fans maakt!

Per sessie:

De mystery shoppers bezoeken alle zaken die zich aanmelden voor de sessies van Klik Company en metende gastvrijheid en klantgerichtheid. Hoe worden ze ontvangen? Wat valt er op? Waar worden ze verrast? En, wat vertellen ze bij thuiskomst? En wat waren de hoogtepunten van het bezoek aan gemeente Het Hogeland? Iedere ondernemer ontvangt een persoonlijk verslag van het mysteryshop bezoek tijdens de eerste sessie. Tevens geven we deze avond een interactieve presentatie over de ins en outs van klantgerichtheid. Met inspirerende, sprekende voorbeelden vanuit diverse branches. Maar ook met voorbeelden uit de praktijk.

Nu we weten wat klantgerichtheid is maken we de koppeling naar de praktijk. Tijdens de brainstorm is klantgerichtheid het overkoepelende thema en zullen we in Uithuizen, Bedum en Winsum afzonderlijk een brainstormsessie organiseren waar we samen brainstormen over: verwennen en verrassen van klanten, meer klanten bereiken, het dorp op de kaart, onderling samenwerken, kansen ontdekken en omzetten verhogen. De ideeën vatten we samen en maken we meteen concreet om toe te passen in de praktijk!

Social media is niet meer weg te denken in het benaderen, bereiken en verleiden van klanten. Maar hoe doe je dat? En hoe hebben we dat in het afgelopen jaar gedaan? Alle ondernemers die zich aanmelden voor de Klik Company sessies krijgen een persoonlijke online klantgerichtheidsscan. Deze vormt de inhoud en aanleiding voor deze sessie. Wederom een bijeenkomst waarin we samen praktisch aan de slag gaan met alle tips en tricks en waarin je veel online klantgerichtheid inspiratie op doet voor je social media kanalen.

 

Sessies Winsum

Di. 12 apr. – Mystery Shopping
Di. 10 mei. – Brainstormsessie
Di. 31 mei – Online klantgerichtheidsscan.

Sessies Uithuizen

Di. 19 apr. – Mystery Shopping
Di. 24 mei – Brainstormsessie
Di. 7 jun. – Online klantgerichtheidsscan

Sessies Bedum

Ma. 25 apr. – Mystery Shopping
Ma. 16 mei – Brainstormsessie
Ma. 13 jun. – Online klantgerichtheidsscan

Online ondernemerschap

Findlab – Roel van der Molen

Hoe kun je succesvol online ondernemen? Wat betekent de opkomst van platforms als Bol.com, Amazon en grote pure players voor jouw onderneming? Hoe weet je wat je websitebezoekers opleveren en kun je iedereen verleiden op Instagram? Moet je meegaan in de trend van online marketplaces of je eigen weg kiezen?

Deze cursus geeft zowel een brede oriëntatie als concrete handvatten voor winkeliers om zichzelf online op de kaart te zetten.

Sessies Winsum

Di. 17 mei – Social media
Di. 24 mei – Web & conversie
Di. 7 jun. – Vindbaarheid

Sessies Uithuizen

Do. 12 mei – Social media
Do 19 mei – Web & conversie
Do. 16 jun. – Vindbaarheid

Sessies Bedum

Ma. 9 mei – Social media
Ma. 23 mei – Web & conversie
Ma. 30 mei – Vindbaarheid

Identiteit, marketing en samenwerkingsmodules

Tom Kikkert & Yvo Smit

Wil jij jouw bedrijf klaarstomen voor de toekomst en meerwaarde bieden voor klanten? Strategie, marketing en het betrekken van je medewerkers; alles komt aan bod. We nemen je mee in het belang van een eigen identiteit en positionering, de ontwikkeling van een concept en daarbij de vertaling naar praktische marketing en communicatie. Dit alles met inspirerende en praktische voorbeelden van bedrijven die we al eerder geholpen hebben.

Met trots kunnen wij vertellen dat jullie als lokale ondernemers ook gebruik kunnen maken van een gratis vervolgtraject. Als je de inspiratiebijeenkomst interessant vindt, kun je je inschrijven om hieraan mee te doen. Een unieke kans om handvatten te krijgen voor de strategie van je bedrijf en om je te helpen jouw bedrijf goed te positioneren. Samen met je medewerkers voer je de strategie uit. Dit traject is met succes al bij meerdere, grote en kleine, bedrijven door Tom en Yvo uitgevoerd.

Sessies Winsum

Wo. 20 apr. – Bewustwording
Week 17-19 – Individuele sessies
Wo. 15 jun. – Inspiratieavond

Sessies Uithuizen

Ma. 11 apr. – Bewustwording
Week 16-17 – Individuele sessies
Wo. 8 jun. – Inspiratieavond

Sessies Bedum

Do. 21 apr. – Bewustwording
Week 17-19 – Individuele sessies
Do. 9 jun. – Inspiratieavond

Aanmelden

Retailondernemers in de gemeente Het Hogeland kunnen zich kosteloos aanmelden voor de workshops. Wilt u onderstaand formulier invullen?

U kunt zich aanmelden voor verschillende workshops. We proberen hierbij zoveel mogelijk rekening te houden met uw voorkeuren voor workshop en locatie.

Er zijn slechts een beperkt aantal plaatsen. Indien u de workshop(s) met meerdere personen wilt volgen, proberen we dit mogelijk te maken. U ontvangt bericht van het aantal plaatsen dat we voor u beschikbaar hebben.

Inschrijven is mogelijk tot en met week 13 (zondag 3 april). Daarna ontvangt u bericht over uw inschrijving. In dit bericht wordt u op de hoogte gesteld van de locatie en aanvangstijd. Alle workshops worden in de avond aangeboden.

Heeft u vragen?

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Broekhuis Rijs de Gier Advisering
Miesja Oliemans
oliemans@brdgadvies.nl
06 – 418 644 31
Bereikbaar van ma. t/m do. 09:00 – 18:00